Saturday , April 29 2017

Huawei го надмина Samsung и стана најпрофитабилен Android бренд во светот

За прв пат досега, кинескиот производител на смартфони Huawei стана најпрофитабилниот Android бренд во светот, надминувајќи го долгогодишниот лидер Samsung.

Според нов извештај, базиран на податоци за третиот квартал на годинава, Apple e се уште e на врвот на смартфон индустријата, со заработка во 8,5 милијарди долари или 91% од пазарот.

Останатите 9% oд пазарот го сочинуваат Huawei со 200 милиони (2.4%), кинескиот Vivo со нешто под 200 мил. (2.2%), уште една кинеска компанија, Oppo Electronics, со нешто под 200 мил.(2.2%), и сите останати производители на Android смартфони, вклучувајќи го и Samsung, кои заедно имаат 2.2% од пазарот.

Огромниот пад на заработката на Samsung се должи на фијаското со Galaxy Note 7,пишува IBN Times.

бренд

http://kajgana.com/

 

Chitingen li akava?

Aplikacija Letz.do.

Jek kurko pala ko lansiribe e aplikacijake bashi produktivnost Letz.do. timi objavinga kratko intergrafik statistika …

O APPLE dizajniringa thaj prezentiringja amenge pe neve uredija

Nastanija kola so Apple prestavinela amenge, leskoro hardveri tano interesno sarinenge. Kompanije so lengere uredija …