Saturday , June 24 2017

Германија размислува да ги тужи Фејсбук и Марк Цукерберг

Германското Јавно обвинителство повторно ја разгледува можност да поднесе тужни против сопствениот на социјалната мрежа Фејсбук, Марк Цукерберг и други директори на компанијата, затоа што не спречиле расистички и заканувачи објави за време на бегалската криза во земјата, јави дописникот на МИА од Берлин.

ФејсбукСпоред Јавното обвинителството во Минхен, тужбата против Фејсбук е можна откако германска адвокатска фирма поднесла жалба, според која, социјалната мрежа ги крши строгите национални закони против говорот на омраза, противуставно делување и поддршка за терористички организации.

Адвокатската фирма „Јун адвокати“ од Баварија бара на Фејсбук да му се наложи врз основа на законите против говорот на омраза да мора да отстранува расистички и насилни објави од социјалната мрежа.

Компанијата „Фејсбук“ жалбата од германската адвокатска фирма ја отфрли како неоснована, укажувајќи дека германските судови и предходно ги прогласувале нивните жалба како неосновани.

Под притисок на германската јавност и институции, Фејсбук на почетокот на годината ја најми компанијата „Арвато“, која е дел од корпорацијата „Бертелсман“, да ги надгледува и да ги брише сите навредливи, насилни и расистички објави.

Chitingen li akava?

Kompirija bašo pošukar WI FI !!!

  O kompirija tane but šukar zorakeribaske o WI FI signali,akava pretpostajbe tano potvrdimo tari …

Dad kova sa ka kerel pe čhajake te ovel bahtali !!!

Koga kerelape lafi bašo proektija baši sikljovni nesave jerije ka keren sa, ka den sa …