Saturday , June 24 2017

Дали Фејсбук ќе уништи многу врски и бракови со оваа нова опција на тајни разговори?

Фејсбук отвори нова можност за разговори на Messenger. Имено од сега ќе можете да водите тајни разговори, а содржината на истите ќе може да ја читате само вие и оној на кој сте му ја пратиле.

Фејсбук уште минатата недела најави дека планира постепено да им овозможи на корисниците нова опција – тајни разговори. Опцијата ќе биде достапна за корисниците на Android и iOS.

фејсбукКако што е случајот со WhatsApp, тајните пораки значат дека е невозможно трета страна да ви го прочита разговорот, па дури и ако тоа е самата компанија.

Во случајов, ниту самиот Facebook нема да може да ја открие содржината или да ги контролира разговорите меѓу две лица.

Клучната разлика е во тоа што преку Facebook Messenger тоа е возможно само ако самите го побарате.

Тајните разговори се активираат на следниов начин:

www.24vakti.mk

Chitingen li akava?

Kompirija bašo pošukar WI FI !!!

  O kompirija tane but šukar zorakeribaske o WI FI signali,akava pretpostajbe tano potvrdimo tari …

Dad kova sa ka kerel pe čhajake te ovel bahtali !!!

Koga kerelape lafi bašo proektija baši sikljovni nesave jerije ka keren sa, ka den sa …