Monday , March 27 2017

Последен поздрав: Колеги, пријатели, роднини ја испратија Есма во вечниот дом (Галерија)

Кралицата на ромската музика беше почитувана во целиот регион. На погребот денеска присуствуваа и медиуми од соседството.

Есма Реџепова е родена на 8 август 1943 година во Скопје, а почина вчера, 11 декември, во болница, по кратко боледување. За нејзините дела може да се напишат книги, да се снимаат филмови. Покрај светската слава, Есма Реџепова секогаш велеше дека најголемиот успех во животот и е тоа што има 47 деца.

Фото: Телеграф.мк

Chitingen li akava?

Без струја во понеделник делови од Сарај, Кисела Вода и Шуто Оризари

Заради технички зафати во електро-мрежата без струја во понеделник ќе останат делови од општините Сарај, …

Прес: Пристап до правда во Македонија

Проектот Пристап до правда во Македонија е финансиран од Европската Унија, а се спроведува од …