Tuesday , October 24 2017

Се објави второто издание на Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите наменета за Западен Балкан и Турција

Се објави второто издание на Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите наменета за Западен Балкан и Турција

Европската Комисија, Генералниот директорат за соседска политика и преговори за проширување – НЕАР, го објавија второто издание на Наградата на ЕУ за интеграција на Ромите, наменета за Западен Балкан и Турција. Доколку сте невладина организација што спроведува успешен проект за поддршка на децата Роми, млади и младинци, конкурирајте и добијте парична награда и студиска посета во Брисел на почетокот на 2017. Крајниот рок за апликација е 31 октомври 2016.

За повеќе информации: http://ec.europa.eu/enlargement/news_corner/roma-award/index_en.htm.

Следете ја Наградата на Фејсбук: http://www.facebook.com/EUnear, as well as on the pages of the EU Info Centre.

Chitingen li akava?

Maskarthemutno Artistikano Konkùrsi “Romano Amal” 2016

Maskarthemutno Artistikano Konkùrsi “Romano Amal” 2016 Poèzia – Naràcia – Teàtro – Fotogràfia citripen (Drawing) …

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВЉИВАЊЕ КАНДИДАТА НА ОБУКУ

у оквиру пројекта: „Едукацијом и запошљавањем до интеграције“.  (пријављивање у периоду од 01.09.2016. до 15.10.2016. …