Tuesday , October 24 2017

Чуден доктор филм 2016

Главни улоги: Benedict CumberbatchChiwetel EjioforRachel McAdamsBenedict Wong

benedict

Oткако неговата кариера е уништена, брилијантен но и арогантен и наметлив хирург добива нов закуп на животот кога еден волшебник го зема под своја закрила неа и него возови да се брани на светот од зло. Ова е книгата на Vishanti. Учебник на магија. Тоа е најголемиот извор на бела магија знаење во универзумот. Тоа е колега (најголем извор на црна магија) се нарекува Darkhold (Темна дупка). Таа му овозможува на Доктор чудо да лебди, очигледно. Но тоа исто така само изгледа навистина невозможно Мадс Микелсен во потрага застрашувачки како негативец. Во стрипови, тој служи Карл Mordo. Тука има свое следбеници. Кои кога се повикани да градат на жртвата во црвени бендови. или во овој случај …  Chiwetel Ejiofor игра Карл Mordo. Во стрипови се обучуваат заедно, но стануваат непријатели, но во овоа приколка се чини дека најдобро пупка.Тибетански будистички традиции и Hundu Shamballa е митички скриено царство некаде во шуплината на земјата. Исто така постои и еден доктор Чуден стрип наречен “Во Shamballa”.

Акција, Научна фантастика, Авантура.

Директор:  Scott Derrickson

Chitingen li akava?

Bori fani taro Lacio: o klubi avgo than ko vilo angleder o boripe.(VIDEO)

Sudinakoro „OJA“ ko jek venčibe ko Rim valjnga te udjarelpe čhak palo 90 dakikija jali …

Prandingape i šuži „Gul“ tari serija „Šuži gaveskiri čhaj“.

Khorani akterka Gizem Karča jali pendzardi sar „Gul“ tari serija „Šuži gaveskiri čhaj“, ko paluno …