Sunday , October 22 2017

admin

МОЖНОСТ ЗА СИТЕ МЛАДИ: Се најавува одличен музички фестивал за време на 1-ви Мај!

За само една година постоење туристичката агенција „Ескејп“ овозможи младите да го почуствуваат новиот тренд на журки за време на летните одмори. Со таква журка овогодинешната сезона се отвора за време на продолжениот викенд за „1-ви Мај“. Сите заинтересирани млади коишто се ште се двоумат каде да го поминат викдендот …

Čitin Pobuter »

Premiera e Prvo Filmeskere Romane Prevodeja

O Alen Umer ki sorabotka e Ternengoro Klubi tari komuna Shuto Orizari kergje Premiera e Prvo Filmeskere Romane Prevodeja hem uedno da humanitarno akcija, potochno sa o pare taro karte khedingjepes so cel te pomozinel pes e familija Shabanovski tari Shutka. O nastan sine ikerdo ko Dare Djambaz 25-to Mart …

Čitin Pobuter »

Romano peske Romano !!

Dikhen pobuter ko video

Čitin Pobuter »

Адемов: Да им помогнеме на Демирови , кои настрадаа во пожар

Седумчленото семејство Демирови од Штип, чија што куќа изгоре до темел, остана и без единствената светилка во импровизираната шупа каде сега живеат. ЕВН вчера  им ја исклучи електричната енергија, заради неплатен долг. Помош за ова семејство сега бараат и од Одделението за односи со заедниците во општината. Граѓаните колку можат …

Čitin Pobuter »

Romani familija ačile avrijal ko akala shudre vaktija !!!

Romani familija pobuter taro 4 dzene ačile avrijal ko akala šudre vaktija. Thabilo lengoro kher ko baro jevend perdo iveja. O kher lengoro kova so araklola ki “ul Palmiro Toljati” paš ki romani dzamija ki naselba Madžari. Romalen thaj sa okola šukar manuša te khedamen ki jek khedin te šaj …

Čitin Pobuter »

Успешни приказни, Роми Претприемачи во Македонија

Во оваа брошура презентирани се поединечни приказни на само неколку успешни Роми претприемачи. Некои од нив успешно учествувале во програмата за самовработување и ги користеле мерките и успеале да создадат успешен бизнис. Овие успешни приказни претставуваат мотив и инспирација и на останатите невработени лица и потенцијални претприемачи кои имаат идеја, …

Čitin Pobuter »

Izjasningape o Messi: I Barca dengman sa ka ačovav akate sa dži mangenaman !!!!

Izjasnigape o Messi bašo špekulacije kaj o Lionel Messi nane te produzinel e dogovoreja ki Barcelona thaj kaj o javer nilaj ov ka džal peske. Sebepi adava ov izjavinga kaj avgo izbor leske i Barcelona thaj ka ačol ko “Kamp Nou” sa dži mangenale ko lengoro klubi . O Messi …

Čitin Pobuter »

I Makedonija učardi iveja!!!

I Makedonija avdie džangavdili učardi iveja, kote so ko nesave thana resarela dži ko 30 cm thaj neprirodna droma. Akava jevend iveja ponaadri da produzinela . O metrolozija najavinena kaj avdie thaj tajsa ka oven neve dejbe taro iv. Ko pobuter dizija o džajbe e prevozengoro ,lumuzinengoro thaj tovarna vozilija …

Čitin Pobuter »

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРОЦЕНКА НА ГЛАВНИТЕ ПОЛИТИКИ ЗА РОМИТЕ„

ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА „ПРОЦЕНКА НА ГЛАВНИТЕ ПОЛИТИКИ ЗА РОМИТЕ„ Целта на настанот е за  превземените активности со кои ромските граѓански организации обединети во проектот „Мрежа на ромски граѓански организации, одговор на ромската заедница“, да ја образложат својата  насоченост  кон Придонес за зајакнување на влијанието на ромската заедница во процесот на креирање …

Čitin Pobuter »

Tajsa o Romano Bal LIVESTREAM ko 24Vakti.mk !!

Tajsa o Romano Bal kova so ka ovel ko Aleksandar Palas ki organizacija taro SRM – Sojuzi e Romengoro ki Makedonija, ka ovel prenesimo preku amari Online TV 24Vakti ko: Facebook thaj ko Youtube. Tajsa taro 20:00 o ari ka ovel tumen moznost sa e Romen taro Sumnal te diken …

Čitin Pobuter »