Monday , March 27 2017

Miri Kolumna

…Hango e dzianeskoro

Tari jekh rig pepeljara , tari javer rig cigara , ko maskar o astali i kafa, bizi late nasti me jakhja pravava,voj mi inspiracija sar te opisinav o dzivdipe ki mli anglutni kupatni. Te vakerav ,so dzivdinena upreder disavo normalnikano proseko ka hovav vi mande vi tumen zaruri si te …

Čitin Pobuter »

O groto romane politicharija tari Makedonija nasavgje piro GPS

 O groto romane politicharija  tari  Makedonija  nasavgje  piro GPS  I so akana te kerge trampa tari javer ki javer koalicija, so ka meninelpe ko romano hali, keda kerelape  lafi basho jek isto igracija , jekhutni trampa si samo anav , okova sa achola  isto,nikaske na trebela igraci kova so ko …

Čitin Pobuter »

I čuči Romani tendžera sa pobuter khuvela! Akava si nišani e Nikolaske thaj e Zoraneske kaj o apetitia e Romengere bajrona!

O baredive avena o bare dive avena! O moto tari euforia tari i kompania Coca Cola avel thaj ki akaja teritoria e anglovakteskere Paralemntarno alusariba –  Alusariba avela, alusariba avela! I kolona taro angloalusaribaskere kamionia pherde si: angloalusaribaskere dende lafencar, programe thaj agende. Ko jekh pherde si em aferencar, krimi …

Čitin Pobuter »

Кокетира ли опозицијата со ромските гласачи?

Кокетира ли опозицијата со ромските гласачи? Уште само неколку дена останаа да се достават листите со кандидати за пратеници кои ќе настапат во изборната трка. Опозициската партија СДСМ пред неколку дена ја изгласа листата на кандидати, но сé уште се отворени неколку позиции за коалиционите партнери. Интересно е дали во коалицијата …

Čitin Pobuter »

Изборот наш насушен !!!

Изборот наш насушен !!! Секој ден изборите се се поблиску, а јас и понатаму очекувам од до вчерашниот ми мил пријател Сдсмовко на мене како негов неписмен пријател воедно и неук да објасни што све ми нуди да му бидам верен до гроба. И одеднаш све исплива на површина сите …

Čitin Pobuter »

Пораснав оној ден кога сфатив дека….

Пораснав оној ден кога сфатив дека не реагирам на жестоки дебати меѓу (да ми извинат) 2-3ца типични тинејџери на кој некој некогаш им кажал дека се паметни, па сега они мора да го поткрепуваат тој “фак(а) т-за животот на младите во Македонија, на пример. Пораснав оној ден кога сфатив дека …

Čitin Pobuter »

Vakti taro alusaribaskoro inzinjerstvo

Vakti taro alusaribaskoro inzinjerstvo Sijem ko vakti taro alusaribaskoro inzinjerstvo,kulinartvso , vakti keda o partisko politicko konkurentija si haz’ri ko sa o potegija tari sprotivno strana, keriba analiziriba koj sar em kote te khedel pobut vote basi plo kandidati ko akala alusarina.Kerelape kalkulacija , ucinelape matematika ,skrtinenape brojke sar te …

Čitin Pobuter »

Зарем Ромите премногу бараат…?!

Секое живо битие има право на живот, без разлика на вера, боја и националност. За жал, во нашата држава ова не функционира. Ромите како народ од самото формирање на независна држава од 1991 до денес, не претрпеа некои драстични промени во поглед на  омаловажувањето и дискриминацијата.Причината поради кое тоа се …

Čitin Pobuter »

ROMA??

O samoto lafi ROMA??  ked suneja, ti godi mislinela ko but bukja, nane sar primer ko javera narodija ked ka sune o lafi mislineja ki jek odredeno buti. O roma bershencar em bershencar sine: mucime ko sekova pole, diskriminirime ki sekoja oblast , paldime taro sekova than ,marde sekastar sekova …

Čitin Pobuter »

Дувни ветре развигорче !!

Дувни ветре развигорче !! Дали и овој пат како и многу пати досега без членство со рејтинг од само 3% актуелниот министер без ресор во македонската Влада и кординатор на ромската Декада Неждет Мустафа ќе ја спаси својата политичка кариера? Предходните изминати денови на неколку македонски медиуми била пренесена веста …

Čitin Pobuter »