Tuesday , June 27 2017

Sumnal

Donald Tramp anga o avgo dekreti baši Makedonija thaj Zapadno Balkani!!!.

O Amerikansko prezidenti anga dekreti te produžinel o merke bašo regioni, kola so angelen ko palune 16 berš o Dzord Buš, a potvrdingalen thaj o Barak Obama. Dekreti kova astarela i kali lista thaj organizacije kola tane telo sankcije taro SAD, kola so ruminena o rahati thaj procesi stabiliziribaske ko …

Čitin Pobuter »

КРВАВ ПИР ВО ЛОНДОН: Расечени луѓе на улиците, полицијата се бори да ги спаси (ВИДЕО/ВО ЖИВО)

Бројот на жртвите од шест, се искачи на седум, а бројот на повредени и над педесет лица. Нападот го извршија тројца мажи вооружени со мачети кои сакале буквално да ги колат луѓето на улица Луѓе облеани во крв со исекотини на телата лежат на улица и на тротоар, додека полиција …

Čitin Pobuter »

Светот во шок: За 175 милијарди долари ќе се ослободиме од Ким Јонг Ун, а еве и како

Ким Јонг Ун би можел да биде отстранет од власт, но за тоа ќе бидат потребни 175 милијарди долари, со кои би се подмитила неговата војска и високопозиционираната политичка елита, гласи теоријата на професорот Шепард Иверсон. 30 милиони долари би требало да му се дадат на секој висок службеник, а …

Čitin Pobuter »

I Francija dobingja nevo prezidenti

Sar so sine erati hramomo ki jek mli analiz , i viktorija taro akala predsedatelsko alusariba ki Francija ka ingrale levicarsko kandidati Emmanuel Macron, kova so osvongja 66,1 tarošel  taro avazija angleder I Mari Le pen koja so dobingja 33,99 taro šel taro avazija Akaja viktorija sine tocno vakerdi anglo …

Čitin Pobuter »

Koj ka lel o than taro Francoa Holand ?

Avdive si o dujto krugo bashi alusaribe prezidento ki Francija, kozom soj amange pendzardo ko dujto krugo basi presidentsko fotellja ka marenpes o Emanuel Makron tari levica thaj i ultradesnicarsko sefica tari patija Nacionalnikano Fronti Mari Le pen. Soske amenge but imporatno te dika koj sar ka nakel ko akala …

Čitin Pobuter »

Eksluzivno: O Bollywood ka sniminel an o Skopje

O anav e filmeske si „VJ 61“,, o snimiba an o Skopje ka ovel 9 divesa a bašo disave scene angažirime si thaj statistia taro akatar. I produkcia so avel taro jekh e majmasovno fimeskiri industria an i lumia Bollywood tari India, akala divesa sniminel an i lokacia ko Skopje. …

Čitin Pobuter »

Благо водство на гласот „да“ на историскиот референдум во Турција

Турците утрово почнаа да гласаат на крајно контроверзниот референдум со кој во рацете на Реџеп Таип Ердоган може да се стават огромни нови овластувања и да се случат најрадикалните промени во политичкиот систем на земјата во модерната историја. Анкетите за јавното мислење му даваат мала предност на гласот „да“, кој …

Čitin Pobuter »

Македонските возачки во Германија пред признавање

Возачките дозволи од Македонија наскоро ќе бидат признаени и во Германија, дознава ДВ, откако македонските власти, конечно, си го завршиле својот дел од обврските за потпишување на договорот. Возачките дозволи од Македонија наскоро ќе бидат признаени и во Германија, дознава ДВ, откако македонските власти, конечно, си го завршиле својот дел …

Čitin Pobuter »

Peticija bashi te važinen o vozachke dozvoletari Makedonija ki Germanija.

I peticija shaj hramonenala ko akava link kote so trebno te khedenpe 50 000 potpisija bashi te nakel i peticija koleja ka kerelpe shajdipe o makedonksa vozachke doyvole te važinen ki Germanija. okola save mangena te važinel lengiri makedonsko vozačko dozvola šaj hramonenape ki peticija.

Čitin Pobuter »

МОЖНОСТ ЗА СИТЕ МЛАДИ: Се најавува одличен музички фестивал за време на 1-ви Мај!

За само една година постоење туристичката агенција „Ескејп“ овозможи младите да го почуствуваат новиот тренд на журки за време на летните одмори. Со таква журка овогодинешната сезона се отвора за време на продолжениот викенд за „1-ви Мај“. Сите заинтересирани млади коишто се ште се двоумат каде да го поминат викдендот …

Čitin Pobuter »