Sunday , October 22 2017

Vrabotuvanje

Ставревски се повлекува поради здравствени причини на негово место доаѓа Миновски

Поради здравствени причини Зоран Ставревски поднесе оставка од позицијата вицепремиер и министер за финансии во Владата на Република Македонија. – Здравствените проблеми со кои се соочувам и советите на лекарите упатуваат на тоа дека постои неопходност од подолго лекување и опоравување, заради што јас нема да сум во можност да …

Čitin Pobuter »

Нови легални можности за работа во Германија, но не и азил!

Државјаните на Албанија, Босна-Херцеговина, Косово, ПЈР Македонија, Црна Гора и Србија речиси и да немаат шанса да добијат статус на бегалец во Германија, бидејќи потекнуваат од безбедни земји. Оној што ќе влезе во Германија и таму ќе поднесе барање за азил и ќе чека да му биде одбиено барањетоза азил, …

Čitin Pobuter »

O GERMANCIJA NUDINENA: Buti baš kote trebno salde fundavni sikljovni- Plata 1.700

Sebepi sa pobuter migrantija avena, ki Germanija rodena buti  te keren 9000 milje manuša baši siguriteti ja obezbeduvanjeo uslovija mimanla baši buti te kere salde fundavni sikljovni thaj taro 19 dzi 60 berš. Germanijakiri kompanija POND savi so kerela arakhiba ko redo ko centrija taro migrantija thaj našle manuša ki …

Čitin Pobuter »