Вработен во обезбедувањето на Сити мол пријавил бомба за да го зафркава шефот, а потоа го евакуирал трговскиот

Двајца млади, новопримени во обезбедувањето на „Сити мол“, пријавиле кај шефот дека во објектот има поставено бомба, оти сакале да се зафркаваат со него, открила полициско-обвинителската истрага за вчерашниот настан, објави СДК.

Пријавувачот, не само што не кажал дека тој е лажниот пријавувач, туку кога настанале турканицата и стампедото за напуштање на објектот, учествувал активно во евакуацијата.

Истрагата веднаш го открила лажниот пријавувач, по мобилната апликација од која му пратил порака на шефот.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime