Демократските сили на Ромите ги продолжуваат средбите со ограноците низ градовите

Денес продолжија средбите со граѓаните и ограноците од градовите низ земјата. Членовите на ДСР денес ги посетија ограноците во градовите Кочани и Струмица.

На средбите граѓаните имаа можност да дискутираат за своите проблеми и за нивната економсо социјална положба. Претседателот на ДСР д-р Шабан Салиу, присутните во двата града ги имформира за актуелната политичка состојба во земјата, како и за заложбата на оваа партија за подобрување на економската состојба на Ромите во цела земја.

На средбата во Струмица, присутните граѓани изразија благодарност за средбата и на престојните парламентарни избори ја даваат својата целосна подршка.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime