ДСР на средба со огранокот во Радовиш

Членови на претседателството на Демократските сили на Ромите предводени од претседателот д-р Шабан Салиу, денес го посетија огранокот во Радовиш.

На работната средбата со граѓаните се разговараше за актуелните состојби на Ромите и за подготовките за престојните парламентарни избори на 12 април.

Граѓаните ги изложија своите проблеми во делот на невработеноста и се поголемата сиромаштија кај ромското население, но и ги кажаа своите барања и очекувања по изборите. На средбата со граѓаните во Радовиш присуствуваше и претседателот на огранокот на на ВМРО ДПМНЕ г-динот Станко Манчевски.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime