ДСР на трибина во Гостивар

  1. “Во Гостивар ниту една политичка партија не може да победи без Демократските сили на Ромите” истакна потпретседателот на оваа партија  м-р Кашмир Салиу, на вечерашната трибина во Гостивар.

Издигањето на знамето пред општината, остварени бројни вработувања, решени образовни проблеми се само дел од досегашните успеси постигнати со помош на ДСР и советникот во Советот на општина Гостивар м- р Кашмир Салиу.

На трибината се обрати и претседателот на ДСР д-р Шабан Салиу кој порача ” ДСР е партијата која ги препознава потребите и проблемите на Ромите, ДСР не бара милостина, туку само си ги бара правата како еден од рамноправните народи во земјава. Иднината на ромскиот народ е со Демократските сили на Ромите”, се вели во соопштението до медиуми

 


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime