Извештај за напредок на МКД кон ЕУ

Европа мора да даде датум за преговори, зборот е збор!

Самка Ибраимовски
Пратеникот и лидер на Партијата за Целосна Еманципација на Ромите, Г-дин Самка Ибраимоски укажува дека по добивањето на извештајот од Европската Комисија  за Република Северна Македонија нема сеуште датум за преговори иако прогрес извештајот беше позитивен.

 

 

Иако во извештајот стои во делот за ромското прашање и укажувањата на Европската Комисија што се треба да се направи и како да се интегрираат Ромите, јас како пратеник на оваа заедница сум разочаран поради сеуште недонесување на датум за преговори од страна на Европскиот Совет за Република Северна Македонија и сметам дека зборот што го даде Европа доколку го промениме името и го потпишеме Преспанскиот договор и договорот со Бугарија ќе добиеме датум за преговори.
Зборот е збор и треба да се почитува.
Барам во најбрз момент Европа да даде датум за преговори што сметам дека е потребно за оваа Влада и на мојата заедница за иднината на Република Северна Македонија.
Му препорачувам на Премиерот на Владата на Република Северна Македонија, Г-дин Зоран Заев да не се откажува од неговите идеи за оваа држава, и има една народна поговорка: Надежта треба да ја бараш и кога ја нема, Вели Самка Ибраимовски

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime