Здружението „ДАВЕТ“ – Прибира средства – садекатул фитр за бајрамски пакети, како и садака и зекат.

Ве информираме дека здружението „ДАВЕТ“, со Аллахова дозвола, и овој Рамазан ќе прибира средства – садекатул фитр за бајрамски пакети, како и садака и зекат.

Минатиот Рамазан, благодарејќи на вашите донации, успеавме со бајрамски пакети да израдуваме многу семејства. Беа поделени над 100 пакети со храна.

Во текот на иницијативата „Ифтарска софра“ секојдневно се пријавуваа нови семејства кои имаа потреба од храна, така што во моментов поседуваме листа од најзагрозените семејства кои ја очекуваат вашата помош.

Вашите донации можете да ги уплатите на следниве сметки на Здружението „ДАВЕТ“ – Скопје:
Денарска трансакциска сметка: Здужение на граѓани Давет
300-0000013221-46
Комерцијална Банка АД Скопје

Цел на дознака:
1.Садекатул фитр,
2.Садака
3.Зекат

Девизна сметка:
Zdruzenie na gragani na Davet
IBAN Code MK07300701003584117
SWIFT KOBSMK2X
Komercijalna Banka AD Skopje
ul.Hadzi jovan Shishkov br.57b
1000 – Skopje , North Macedonia

Aдминистрација на „ДАВЕТ“


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime