Здружение Давет-Ифтарската Софра 2020, вкупно сподели 2450 порции за ифтар

Бисмиллахир-Рахманир-Рахим

Здружението Давет во континуитет и овој Рамазан, благодарејќи на Аллах џ.ш, а со подршка на нашите донатори, успеа да ја реализира Ифтарската Софра 2020, со вкупно поделени 2450 порции.
Давет, исто така ги испочитува и бегалците сместени во Центарот за баратели на азил во Скопје -Визбегово, така да секој понеделник и четврток бегалците од Сирија ,Авганистан,Пакистан и други далечни земји, не почастија со тоа што нашата порција беше дел од нивната рамазанска софра.
Здружението Давет, ова година, прибираше сретства за садакатул фитр,и зекат така да од собраните сретства за Садакатул фитр се припремаат 200 бајрамски пакети со храна, со целни групи во неколку градови: Скопје,Куманово, Тетово, Гостивар, Прилеп, Битола и Кичево.
Голема благодарност до сите наши донатори од Македонија и од Европа а посебна благодарност до Исламише Културвераин Фриктал Цеиниген од Швајцарија, исто така и до Фондацијата Албиз од Скопје, до Кашмир Салоски од Линцбург Швајцарија, до Џ.М од Лабуниште, до Е.Д од Санкт Галлен од Швајцарија, до М.Л.од Холандија до Р.И од Франција до У.К од Италија и до Македонската Исламска заедница од Австралија
Го молиме Аллах џ.ш. да ве награди сите вас со најубавата награда на двата света, со ризк и бериќет на дунјалукот и со Џеннетот Фирдеус на Ахиретот!

Администрација на Давет


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime