Изложба Холокауст на Ромите

На ден 25 Мај 2019 год во просториите на Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија, Скопје ( влегување од службен влез) со почеток од 19:00 часот ќе се одржи Изложбата Холокауст на Ромите.

Изложбата преку различни животни приказни на жртвите и преживеаните од Холокаустот за време на Втората светска војна ќе рефлектира за случувањата и злоделата извршени врз Ромите во тоа време. Настанот ќе биде проследен со музичка точка на Jimmy Mustafa Band од Косово и театарска точна на актерката Санела Емин.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime