И денес ДСР во посета на граѓаните на Ш.О

И денес ДСР во посета на граѓаните на Ш. О Членовите на претседателството на Демократските сили на Ромите предводена од претседателот д-р Шабан Салиу, остварија средби со граѓаните на општината Шуто Оризари.

 

На средбите покрај членовите на преседателството на ДСР учествуваа и носителот и кандидат за пратеник на ИЕ2 Владо Мисајловски во присуство со Коце Трајановски на ВМРО- ДПМНЕ, претседателот на огранокот на ВМРО ДПМНЕ во Шуто Отизари Ерџан Демири и коалициониот партнер Ерџан Селими од РОМ.

Почитувајќи ги мерките за претпазливост, средбите се остварија во помал број на присутни, но се постигнаа договори за заемна помош на престојните избори како партнери на „Коалицијата за обнова на Македонија“.

“Тешко е да се живее, но овие луѓе се упорни. Овие луѓе со срце како планина ќе издржат и сакаат еден убав и спокоен живот тука во Шуто Оризари”, изјавил Владо М исајловски.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime