Комеморација на 2 Август – Ден на Геноцидот врз Ромите

По повод комеморација на 2 Август – Ден на Геноцидот врз Ромите од Втора светска војна, Здружението на граѓани „Ромаверзитас“ ве покануваат на настан кој ќе се одржи на 01.08.2019 година, (четврток), со почеток во 11 часот, во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија, организиран од страна на Здружението на граѓани „Ромаверзитас“ и Кабинетот на министерот без ресор, Музафер Бајрам.
Агенда:
11:00 – Официјални обраќања
– Министерот без ресор – г-дин Музафер Бајрам
– Пратеник во Собранието на Република Северна Македонија – г-дин Самка Ибраимоски
– Проектен менаџер на ЗГ „Ромаверзитас“ – г-дин Силхан Саитов

11:20 – Видео проекција на краток филм

11:40 – Монолог „Злосторникот“ – Руфат Демиров, студент корисник на ЗГ „Ромаверзитас

11:50 – Симболично испраќање на порака „Да се спомне и да не се повтори“


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime