Која е Гордана Силјановска,првиот официјален кандидат за претседателските избори

Силјановска беше министер без ресор во Владата на Р.М. во периодот од 1992 до 1994 година, кога премиер беше Бранко Црвенковски. Експерт на Женевската група за заштита на човековите права и слободи, експерт на Обединетите Нации. Зборува повеќе јазици. Предавала на повеќе светски универзитети. Што се однесува до приватниот живот. Родена е во турска куќа. Има албански побратим од 10 години. Во брак е 40-тина години, од трета година во Гимназија е заедно со сопругот, мајка на две деца, Марија и Павле. Една од потомките на Лидија од Македонија како што изјави после изборот на Конвенцијата.

Читај повеќе на ТВ21


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime