Морбидна прослава на Велигден: Семејство распали скара среде гробишта, мирис на месо се ширеше меѓу гробовите

Познато е дека понекогаш се носи храна и се јаде на гробишта. Дел од обичаите подразбираат и вакви случки. Но, некој имаше потреба на гробишта да приреди гозба во знак на сеќавање на починатиот член на семејството.

Едно семејство од Шабац реши на градските гробишта во околината на градот да распали скара. Можеби нив ова им изгледа сосема нормално, можеби ова е нивен начин прославата на Велигден да ја споделат со оној кој неодамна ги напуштил, но во очите на оние ад камерата, се ова изгледа малку морбидно. Огнот распален, чад се крева нагоре, а село семејство со празни стомаци го чекаше велигденскиот оброк.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime