Наставата ќе се одржува онлајн со исклучок на учениците од прво до трето одделение

Министерот Филипче на денешниот прес изјави дека комисијата предложила, наставата да се одржува онлајн со исклучок за учениците од прво до трето одделение, имајќи предвид дека инциденцата е најмала, и имаат сосема лесна форма на болеста односно се практично асимптоматски носители.

-По барање на родителите ќе може наставата да ја следат и оналјд. Решивме да дозволиме да има избор од страна на родителите, имајќи предвид дека има родителите и блиски кои се хронично болни. Децата се чуваат од страна на повозрасни членови. – изјави филипче.

Вториот исклучок се местата каде има мал број на деца во класовите. Таму може да добијат дозвола наставата да ја организираат со физичко присуство.

Во училниците не смее да има повеќе од 20 ученици, мора да носат маски и да бидат на дистанца од метар ипол.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime