Новогодишен економски форум : ,,Биди фраер и донирај прочистувач ”

Во пресрет на новогодишните празници, Општина Шуто Оризари започна со организирање на акција под име : Новогодишен економски форум ,, Биди фраер и донирај прочистувач”. Оваа акција ќе трае до крајот на месец Јануари, а крајната цел е обезбедување на прочистувачи на воздух во секоја училница во двете основни училишта на територија на општина Шуто Оризари: ,,Браќа Рамиз и Хамид” и ,,26 Јули”.

Апелираме до целата бизнис заедница, медиумите, невладините организации, граѓаните и сите релевантни фактори да се вклучат во донирањето на прочистувачи за воздух за највулнерабилниот дел од заедницата во која што живееме : Децата.

Како иницијатор на акцијата, општината веќе обезбеди прочистувачи за детската градинка ,,8 ми Април”.

Ве покануваме како соработници и пријатели да земете учество во оваа акција.

Сите заинтересирани граѓани, организации, претставници од бизнис секторот, сите релевантни фактори можат да донираат прочистувач за воздух, секој работен ден во просториите на Општина Шуто Оризари, од 08:00-16:00 часот.

Заедно да придонесеме кон унапредување на здравјето на нашите најмили со ублажување на штетите од загадувањето.

Искрено се надеваме на Вашето учество на форумот и придонес кон успешна реализација на акцијата.

Со почит,
Општина Шуто Оризари


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime