Нов симптом кој се појавува во раната фаза на коронавирусот?

Шпанските лекари откриваат уште еден симптом што го забележале во најраната фаза на болеста кај пациенти заразени со корона.

Иако несаканите ефекти на болеста „Kовид-19“ варираат од личност до личност, шпанските експерти сега ги испитуваат лезиите на стапалата што се појавиле кај некои пациенти во раните фази на болеста.

Поточно, ова се лезии што личат на сипаници, се вели во извештајот.
Според дерматолозите, бројни случаи на пациенти во Италија, Франција и Шпанија биле пациенти заразени со корона вирус кои имале лезии на нозете, за што сведочат тие.

Овој симптом беше особено видлив кај тинејџери и деца, но некои возрасни, исто така, имаа слични знаци на нозете.

„Овие се виолетови лезии, многу слични на мали и големи сипаници, кои обично се појавуваат на прстите на нозете и нормално зараснуваат без да остават траг“,


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime