Одбиено барањето на Груевски за одложување на затворската казна

Судот го одби барањето на екс премиерот Никола Груевски за одложување на двегодишната затворска казна.

  • Заради интерес од повеќе медиуми, како суд ја информираме јавноста дека судија за извршување санкции при Основниот Суд Скопје 1 – Скопје, постапувајќи по молба за одлагање на извршување на санкција определена со правосилна пресуда во предметот со КОК бр. 59/17 од обвинителството означен како „Тенк“, донесе решение со кое ја одби молбата. Решението на судија за извршување санкции е испратено на странките во постапката кои имаат право на жалба против ова решение во рок од 3 дена до Кривичниот совет, стои во соопштението на Кривичниот суд.

По добивањето на известувањето Груевски има право да поднесе жалба до Кривичниот совет, во рок од три дена, по што во рок од три дена судот треба да донесе одлука по жалбата. Доколку се отфрли жалбата Груевски на 8 ноември мора да оди истражниот затвор „Скопје“.

Груевски на правосилна затворска казна од две години беше осуден во предметот на СЈО „Тенк“.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime