Партијата ПЦЕР на 28-ми декември слави 28-ми роденден, 28 години заштитник на сиромашните!!!

Партијата за целосна емнаципација на Ромите ПЦЕР на 28 12. 2018 год. го прославува својот 28-ми роденден, односно 28 години влијание во политика на Ромите.
Пцер е прва Ромска партија формирана 1990 год.со седиште во Скопје, прв преседател на партија ПЦЕР беше покојниот Фаик Абди, сегашен Преседател на партијата е пратеникот Самка Ибраимоски.
ПЦЕР од самиот почеток од 1990 год. до 1998.год била парламентарна партија, Партијата до сега има одржано 7 конгреси, ПЦЕР го организираше Шутка Фест, ПЦЕР за прват воведе прослава на Ромите 8 април, Меѓународоен ден на Ромите, на инцијатива на ПЦЕР е формирана Општина Шуто Оризари, ПЦЕР влијајеше на формирање на Ромската редакција во МТВ,ПЦЕР влијајеше на Уставните измени каде се изедначи Ромкската заедница со другите,и уште многу,со ова сакаме на кратки црти да прикажеме која е партијата ПЦЕР, сега со седиште во Тетово.
Партијата на сите им ја честита новата година и секогаш ќе ги штитити интересите на сиромашните граѓани.
ПЦЕР, Самка Ибраимоски

Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime