Потпишан е протоколот за влез на Македонија во НАТО

Историски ден за Македонија. Потпишан е протоколот за влез на нашата земја во НАТО Алијансата. Секој претставник на 29-те земји членки на НАТО стави потпис на протоколот. Историски ден во кој се отвора вратата на вашата земја, порача генералниот секретар Столтенберг, кој потоа прозивајќи ги по азбиучен ред, сите земји и дадоа поддршка на Македоонија во заедничкиот документ. Никој не го одмина министерот Димитров срдечно да се ракува со него.

Пред почетокот на церемонијата, генералниот секретар на НАТО, рече дека сојузот долго чекал да седне Македонија со нив, а со потпишувањето на договорот следува и целосна поддршка од земјите на НАТО. Вашата земја од сега ќе ја следи политиаката на НАТО со споделување на истите европкси вредности.

Ова беше долго патување, но денеска нашата земја е силна затоа што продолжува да чекори со голем број пријатели. Ова за мене е историска привилегија, рече министерто Никола Димитров кој е присутен на целата церемонија.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime