Про Рома: Потпишан договор за соработка за такси возачи од Западен Балкан

Минатата недела извршниот директор на такси компанијата „Taxi Stern“ Tobias Heerlein , менаџерот за човечки ресурси  Thomas Blum и шефот на ПроРома  Kemal Ahmed. Потпишаа договор за соработка за привлекување на странски работници во Германија.

Договорот е потпишан  меѓу компанијата  “Taxi Stern” Фрајбург и Католичката парохија Waldkirch.Сите заинтересирани работници за такси возачи во фирмата “Taxi Stern”‘ Фрајбург да контактираат со Ахмед Кемал од ПроРома – Католичката парохија Waldkirch, кој ке направи избор на кандидати како и ке им помогне за добивање на сите документи за влез во компанијата  TAXI STERN-  Фрајбург, велат од Taxi Stern. Компанијата Taxi Stern и Про Рома ке ве контактираат за дополнителни информации и критериуми за работа.Ахмед Кемал  ке ве информира со

 

дополнителни детали за работна виза, договори, плата и

слично.

Quelle: Kemal Achmed

 

Telefon: 0049 7681 4930645

 

ahmed.kemal@ksew.de

 

 

За апликацијата треба да доставите  следниве документи преку емаил:

Кратка биографија(cv)
Копија од пасош
Копија од возачката дозвола
Неосудуван лист од судски органи за непречена работа во странство

Пожелно( Сертификат за германски јазик, дипломи, лиценци за такси возач, фирма за такси возач и сл)

Апликацијата може да ја пополнат и праќат  заинтересирани работници од Западен Балкан. (Северна Македонија – Србија – Косово и Босна и Херцеговина)

Повеќе информации на следниот линк:

https://www.kath-waldkirch.de/html/aktuell/aktuell_aktuell_u.html?artikel=108363&cb-id=12048866&m=121357


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime