Силјановска откри детали за кампањата: Никогаш нема да применам напад на личност

Sali MemedApril 1, 20191min294

Што очекувам во кампањата, можеби е најдобро да кажам како јас ја замислувам кампањата. Веќе реков како рамноправен натпревар на идеи, како етички натпревар на програми, како витешки натпревар на ставови и јас ќе се држам до тоа. Ниту во животот сум правела, ниту имам намера да применувам „ad hominem“ или напад на личност, или перцепција на личноста во кампањата, истакна денес кандидатот за претседател Гордана Силјановска Давкова.

-Секогаш ќе дискутирам за реалните проблеми, ќе им се обраќам се разбира, не само на оние кои ми отворија врата, веројатно сакајќи да покажат и да докажат демократски капацитет за некој однадвор некој како мене кој ги критикувал. Мислам на партијата ВМРО-ДПМНЕ, но јас ги критикувам и другите партии кога треба и ќе продолжам тоа да го правам. Туку ќе им се обраќам и на граѓаните, индивидуите, а не на партиите. Зошто? Бидејќи мислам дека меѓу нив има луѓе кои ме познаваат мене, како професорка, понекогаш како некој кој на медиумите ги изразува своите ставови, значи би сакала со мене и околу мене да бидат неутралните гласачи. Гласачите кои можеби идеолошки припаѓаат кон други партии но она што се случуваше овие години длабоко ги разочара оние кои првпат ќе гласаат. И мислам дека во нивно име ќе ги застапувам и пред Владата но исто така и пред Парламентот, значи шансите на некој кој е непартиски, натпартиски да ги преставува сите граѓани и да докаже дека е човек од народот, за народот, со народот. Мислам дека се големи и таквата личност има шанса да посегне кон помирување, бидејќи поподелено општество од македонското во моментов мислам дека нема, вели таа.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime