Состанок на Советот за превенција при општина Шуто Оризари

На состанокот присуствуваа : градоначалникот Курто Дудуш, командирот на полициската станица во Бутел – Сашко Комненовиќ, командирот на полициското одделение во општина Шуто Оризари – Киро Грачански, Виктор Златановски помлад инспектор по ПОС од ПС од ОН Бутел. Претседателката на општинскиот совет Фатима Османовска, Советникот за образование на општина Шуто Оризари Рамиза Сакип, Раководител на Секторот на Локален Економски Развој Срџан Амет , член на кризниот штаб Демир Јашар ,член на кризниот штаб Тања Крстиќ, советниците од Советот на општина Шуто Оризари Санела Емин и Неџип Џемаил, директорката на градинката ЈОУГД„8 Април“-Сонѓул Шабан, преставник од НВО – Амет Јашар, преставник од медиуми, портал 24 Вакти – Сали Мемед.

Состанокот го отвори и водеше градоначалникот Курто Дудуш и тој даде збор на командирот на полиската станица Сашко Комненовиќ за да даде информација за новите мерки од страна на Министерството за Внатрешни работи воведени поради вондредната состојба со пандемијата на Корона вирусот Covid 19.

 


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime