Состанок на управниот одбор на ROMACTED ( Видео)

Вториот состанок на управниот одбор од заедничката програма на Европска Унија и Советот на Европа на ROMACTED програмта “Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на локално ниво“ се одржува во Скопје

На состанокот  учествуваат претставници од Генералниот директорат за преговори за соседството и проширување (DG NEAR), Советот на Европа, Делегацијата на Европската Унија во Северна Македонија, претставници од Министерството за труд и социјална политика, Кабинетот на министерот без Портфолио (Северна Македонија), градоначалници од 12-те партнерски општини (Северна Македонија), претставници од меѓународни организации, национални контакт-точки за Роми и ROMACTED тимовите за поддршка од седумте корисници на програмата.

Заедничката програма на ЕУ/СоЕ ја спроведуваат тимот на Роми и патувачи на Советот на Европа и Канцеларијата на Генералниот директорат за програми во седум корисници на Западен Балкан и Турција. Таа има за цел градење на политичка волја и одржливо политичко ангажирање на локалните власти за подобрување на демократското локално владеење, а истовремено стимулирање на јакнење на локалните ромски заедници да придонесат на проектирање, имплементација и мониторинг на плановите и проектите кои се однесуваат на нив.

Видео од првата сесија од конференцијата…

 


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime