Претседател на ОО СДСМ Шуто Оризари

Целосно реконструирана улицата “Индира Ганди” во Шуто Оризари, градиме по план!

Изјава за медиуми, Ферат Асан

После неколку децении во општина Шуто Оризари, целосно се реконструираше улицата Индира Ганди која е најзначајната сообраќајница и воедно е лицето на оваа општина.

Градиме по план! За градските власти предводени од СДСМ и градоначалникот Петре Шилегов секој е важен!

Реконструкцијата на улицата Индира Ганди се изврши во должина од 1.100 метри, на потегот од раскрсницата со улицата Босна и Херцеговина и булеварот Словенија до улицата Бутелски венец.

Покрај коловозот се изврши и обновување на тротоарите со цел побезбедно движење на пешаците.

Покрај реконструкцијата на Индира Ганди , планирани се санација и обновување и на останатите улици во нашата општина.

Со подобрување на патната инфраструктура во нашата општина, се грижиме за безбедноста и сигурноста на граѓаните, затоа што тие тоа го заслужуваат.

За нас Зборот Важи!


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime