Шалтерски работници и нивниот шеф во пошта во Чаир краделе пари од сметки на физички лица

Полицијата поднесе кривична пријава против десет вработени во АД „Пошта на Северна Македонија“ за проневера во службата и фалсификување службена исправа

Според информациите од МВР, З. Х. (29), Р. И. (34), И. Е. М. (32), С. П. (53), А. Ќ. (45), Ф. Љ. (35), Л. И. (26), М. Т. (62), Н. К. (55) и Х. Х. (42), сите од Скопје, вработени во подружницата во Чаир, од февруари до ноември 2019 година со фалсификување налози од лични трансакциски сметки на физички лица краделе пари.

„Пријавените, деветмина шалтерски работници во посочената подружница, заедно со својот претпоставен, десеттопријавениот Х. Х., во вкупно 26 наврати во временскиот период од февруари до ноември 2019 година со фалсификување 26 налози за исплата – образец ПП40, од лични трансакциски сметки, сопственост на 26 физички лица, депоненти во банка од Скопје, неовластено присвоиле туѓи парични средства кои им биле доверени во вршењето на службата и прибавиле противправна имотна корист за сметка на десеттопријавениот Х. Х. во вкупен износ од 1.570.822 денара“, соопшти МВР.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime