Јас сум министер за сите Роми во Македнија не само за членови на ПЦЕР, вели Ахмедовски

По обвинениата на пратеникот Самка Ибраимоски дека не ги спроведувам стратешките цели на политичката партија за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) без да ги напомени кои се, би сакал да истакнам дека како Министер должен сум да ги спроведувам стратешките цели од Стратегијата за Роми 2014-2020 како јавен документ на Владата на РМ во кои се вклучени и стратешките цели на оваа партија во насока на подобрување на состојбата на Ромите.
Ние сме граѓанско општество и морам и сакам да работам во интерес на целата ромска заедница, без разлика дали се членови на ПЦЕР или не се.
Целата наша ромска заедница се соочува со речиси исти проблеми без оглед дали се членови на некоја политичка партија.
Оттука сметам дека сите Роми треба да имаат еднаков бенефит од спроведувањето на јавните политики на Владата. Затоа не треба да има поделба на стратешки цели на партијата со стратешки цели за подобрување на состојбата на Ромите, бидејќи во моментов не сум само Министер на Роми-членови на ПЦЕР туку на сите граѓани на Репиблика Македонија, вели Ахмед Ахмедовски Минстер без ресор во Владата на РМ на својот Фејцбук профил

 


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime