Општина Шуто Оризари и Здружението Класје на добрината, поделија 20 инвалидски колички

Во име на солидарноста, подршката и инклузивното општество, општина Шуто Оризари, со подршка на своите пријатели од Здружението Класје на добрината, подели 20 инвалидски колички на наши сограѓани кои имаат потреба од истите, велат од Оптина Путо Оризари

„Должни сме како локална самоуправа да им помогнеме на нашите сограѓани слободно секаде да се движат и следни активности ќе ни бидат обезбедување на пристапни рампи во локалните институции.

Должни сме и како луѓе меѓу себе да се подржуваме, да си помагаме и да не ги маргинализираме лицата со попреченост, напротив треба сиот нивен капацитет и вештини да ги искористиме за општествено добро“, се вели во соопштението од општина Шуто Оризари.

Видео Ромапрес

 

 


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime