Sali MemedMarch 15, 2020
dik.jpg

1min80

Почитувани,

Во врска со објавите и насловите на прилозите на некои од медиумите од денешната седница, Државната изборна комисија појаснува дека не одлучувала, не побарала и не препорачала одложување на изборите, ниту има право на тоа.

Напротив, Комисијата истакна дека работи според Законотот и Роковникот и навремено ги презема сите дејствија во насока на организација на изборите и дека ќе се прилагоди и ќе ја почитува секоја одлука на надлежните институции во врска со актуелната ситуација.

 

 


Sali MemedMarch 13, 2020
fghgfhf.png

1min82

Претседателот на државата на прeс-конференцијата повеќепати потенцира дека ова е само негово размислување, кое не треба да се сфати како сугерирање, а прашањето ќе биде разгледувано на седницата на Националниот совет за безбедност в понеделник

Не сум надлежен, но сериозно би размислувал за опцијата за одложување на парламентарните избори поради состојбата со коронавирусот, изјави денеска претседателот Стево Пендаровски на прес-конференцијата во дворот на вилата Водно. Ова прашање тој ќе го постави на седницата на Националниот совет за безбедност што ја свика за в понеделник, на која ќе бидат повикани министерот за здравство и началникот на Генералштабот на Армијата.

„Немам некакви надлежности за закажување избори. Точно е дека на лидерската средба што јас ја свикав е договорен тој датум, но таа одлука е во рацете на парламентарното мнозинство и на останатите партии што учествуваат на избори. Ние можеме како држава да извлечеме кампања која ќе оди на социјалните мрежи, но има цели категории граѓани, повозрасни, кои немаат пристап до социјалните мрежи. Моја проценка е дека избори што би оделе со редуцирана кампања се можни, но имам резерви за самиот ден на изборите“,

рече Пендаровски.k


Sali MemedMarch 13, 2020
Gege.jpg

1min117

Erati sine posledno roko bashi dostaviba liste bashi alusariba 2020 ki RSM kote so ko agorutno momenti pli lista dengja i Nardono partija legardi taro Gege Demirovski.

Akaj apartija formirime angleder o alusariba thaj ka dzal ko alusariba korkori bizo nikasaja koalicija ko Izborno edinica 2 kote so preperela o Shuto Orizari , Gjordze Petrov, Kumanovo Kotor taro Chair , Gazi baba kote so isi najvishe kocentracija taro Roma ki RSM.

Akaleja o Gege Demirovski ka ovel jekutni partija romani so ka dzal korkori ko alusariba 2020,

Akana adzikerelape taro dik salde te potvrdinel pe i dendi kandidatsko lista koleja ka oficijalizirinelpe i partija NPR sar partija sav so ka dzal ko alusariba 2020.

 


Sali MemedMarch 9, 2020
89825091_308783100098211_1979571815663534080_n.jpg

1min90

Neoficijalno sar Deputati taro Roma ki IE 2 KA OVEL I Ljatifa Shikovska ko 6 than dzikote o Ferat Asan ko 11 than

Ko javera izborna edinice vakerelape kaj o Samka Ibraimovski  ka ovel ko 5 IE samo panda nae definirimo o than leskoro.

Ko akava momenti kerela i finalizacija taro liste dzi ko gedzi erat ka dzanenpe oficijalno koj ka oven kandidatija bashi pratenikija ko Sdsm thaj Koalicija

 Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime