Video: Tркалезнa масa, наменета за граѓаните со социјален ризик и лица кои имаат проблем со личната документација.

Асоцијација Иницијатива за социјална промена ИнСоК – Скопје во партнерство со Ромски Едукативен Центар
АМБРЕЛА – Скопје, Хуманитарно и Добротворно здружение на Ромите МЕСЕЧИНА – Гостивар и Асоцијација за
заштита на права на Ромите – Штип од 01.03.2017 до 28.02.2019 година, работат во имплеметнација на проектот
Надвор од кругот – невидливи во општеството”, поддржан од Програмата за поддршка за граѓанските
организации во рамките на програма за акција на граѓанското општество 2015 / Инструментот за
претпристапна помош (ИПА) Europe Aid / 151569 / DD / ACT / MK
Главна цел на проектот e:
Придонес кон зајакнување на влијанието на ромските организации во процесите на политиката за елиминирање
на процесни и административните пречки со кои се соочуваат Ромите без документи за лична идентификација,
која ќе им овозможи да ги уживаат основните човекови права како рамноправни граѓани во македонското
општество.
Денеска се одржа тркелазна маса како дел од проектото во Шуто Оризари со ромската заедница од овој дел на Скопје.
Повеќе за дискусијата и заклучоците во видео изјава од Љатифа Шиковска – Претседател на НВО АМБРЕЛА Скопје.


Bašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime