ВМРО-ДПМНЕ и Вреди попладне ги продолжуваат разговорите за нова влада

Работни групи на ВМРО-ДПМНЕ и албанската коалиција Вреди денеска ќе ги продолжат разговорите за состав на нова влада.

Според информациите, средбата е закажана за во 14 часот во Белата палата на ВМРО-ДПМНЕ.

Изет Меџити од коалицијата Вреди претходно изјави дека Владата ќе брои околу 80 пратеници.

Правата официјална средба помеѓу претставници на ВМРО-ДПМНЕ и Вреди се одржа во саботата на 14 мај.

Тогаш беше соопштено дека нивната соработка ќе се базира на три постулати – евроинтеграции, забрзан економски развој, борба против криминалот и корупцијата и владеење на правото.

Related post