Sali MemedOctober 13, 2020
Rufat.jpg

1min163

Erati agorkergja o glasiba trujal i platforma GRAND ONLINE kote so ki emisija ” NIKAD NIJE KASNO ” tari GRAND PRODUKCIJA lejla thaj o Rufat Selim – Roki taro Shuto Orizari

i emisija sine premierno Nedela kote so pali emisija kote so o Rufat Selim na khuvgja direktno, numa avazencar taro Roma thaj na Roma kote sine 24 arija than te delpe avazi o Rufat Roki 10 % povishe taro dujto kandidati  khuvgja ko Finale ki emisija ” NIKAD NIJE KASNO” kote so sinele 47,99% but pobut javerendar..

O finale ka ovel  1 Noemvri 2020 bersh

Akava sikavela kaj o Roma shaj koga mangena akcije te keren bashi sukces/ uspeh shaj ovena ko jek than !!!

 


Sali MemedOctober 7, 2020
pro.jpg

1min124

Музичарите и угостителите денес со маски протестираат до 17 часот пред зградата на Владата , под мотото „Протестирам против уништувањето на ноќните клубови“. Не се согласуваат дека угостителските објекти се причина или може да бидат потенцијални жаришта за ширење на коронавирусот. Побројни се фолк-пејачите , меѓу нив фолк-ѕвездите Наум Петрески и Миле Кузмановски и кралот на ромската музика Ферус Мустафов.

Откако Владата донесе мерки со кои се забранува гостување на пејачи и диџеи во сите угостителски објекти, се ограничува јачината на музиката до 55 децибели и се намалува бројот на лица кои може да седат на една маса од 12 на 4, од Независната угостителска комора (НУК) во првата реакција најавија дека доброволно ќе ги затворат објектите на две недели.

При образложувањето на новите мерки, од Владата се повикаа на епидемиолошките анкети кои укажале дека масовните собири со непочитување на протоколите се една од главните причини за зголемување на бројот на новозаболени од Ковид-19. Во прилог на тоа го посочија и податокот дека најголемо зголемување има кај популацијата од 20 до 30 години, а потоа и кај возрасната група од 30 до 40 години. Но, угостителите сметаат дека новите ограничувања нема да го намалат бројот на заболени, бидејќи само ќе ги мотивираат младите да најдат алтернативни решенија за дружење и забава, како што се групни собирања на приватни забави во домови и паркови, каде што ќе бидат надвор од контрола во однос на мерките за заштита.

Засега не е извесно дали со песна ќе ги омекнат владините мерки, со оглед дека Владата го прифатила и укажувањето на Комисијата за заразни болести за потребата од преземање ригорозни мерки од надлежните институции во случај на прекршување на забраната. На владината седница инспекциксите служби добија овластувањa да затворат локал од 10-до 30 дена доколку се прекршуваат Ковид- протоколите.

 


Sali MemedApril 18, 2020
Bajram-1280x720.jpg

1min272

Ki nevi kasetka kote samo shaj shunenape ko  DEKO(chistime gumaja)  hem ko kasetofoni 6200  

Shaj dikena o spoti tari romani purani cheren savi palem akala kasetkaja iranelape ki muzichko romani ekstrada kerela camback te sikavel e ternenge giljavutnenge sar kerelape spoti hem sar trebno te pazinelpe o dres kodi ko urajba jeke cherenjake, klasicno sako šešireja hem o boje letna soodvetno e proletno vremeja.

Akaja salde jek gili taro celo kaseta taro Bajram Ramadan uz pratnu Dairdzi band taro album #Beshkere savo so sar sponzorija tane o Suteks, Avtotrgovija, studio izi, normanlo produkcija AR.

Mediumska sponzorijao tradicionalna mediumija Sutel hem BTR.

Ki kasetka lele than o pendzarde muzicarija thaj  svetsko pendzarde anava

Diken o video

Ko akala momentija i kreacija adzola sar edinstveno alka bashi druziba thaj iklojba taro akala momentija taro Covid 19 , probinen tumen da oven originalna kreiribaja nesave neve proektija save so ka oven interesna hem zanimliva.

#BESHENKERE

TIM 24VAKTI


Sali MemedMarch 16, 2020
dthbbgdrfbvgdf.jpg

1min267

Со оглед дека Huawei веќе не може да се потпира на услугите кои ги нуди Google, активно бара алтернативи. Покрај сопствената продавница за апликации, кинескиот производител полека ги покрива и другите услуги кои ги нуди Google.

Музика на струја

На ред дојде музичкиот стриминг сервис кој ќе биде преинсталиран на новите Huawei и Honor модели на телефони. За да го обезбеди тоа, Huawei се здружи со Squid, музички стриминг сервис кој е достапен на Android веќе долго време, но не беше претерано популарен. Соработката со Huawei, на тој начин ќе биде на взаемно задоволство, бидејќи Huawei без многу напор ќе добие музички стриминг систем, а Squid дефинитивно ќе добие на популарност, а покрај тоа сега е достапен и во Европа.

Huawei Music app е веќе достапна на повеќе јазици и има солидна количина на содржини, а може да се преземе од HMS. Корисниците кои немаат Huawei (или Honor) телефони, исто така ќе можат да ја употребуваат оваа услуга. Доволно е само да ја симнете апликацијата од официјалната веб страница.

Апликацијата, покрај стриминг музика дозволува креирање листи за репродукција, преземање музика за офлајн преслушување, како и неколку опции кои Huawei самиот ги дизајнирал, а цената на услугите е 9,99 долари месечно.

 

Source: denar.mk


Sali MemedMarch 10, 2020
.jpg

1min256

На својата ФБ страна туристичка агенција објави видео од краток музички настап на звездата  од Медена земја Атиџе. Погледнете како изгледаше настапот на Атиџе.

Атиџе од Медена земја заедно со 1000+++ жени на 8ми март во Ниш-Лесковац во организација на Т.А.Црво Експрес Штип #crvoexpress #travelagency #medenazemja #honeyland

Атиџе од Медена земја заедно со 1000+++ жени на 8ми март во Ниш-Лесковац во организација на Т.А.Црво Експрес Штип#crvoexpress #travelagency #medenazemja #honeyland

Posted by T.A. Crvo Express Stip on Monday, March 9, 2020

 

Source: https://zase.mk/articles/383670/video-prekrasna-izvedba-na-zvezdata-od-medena-zemja-atidje


Sali MemedSeptember 5, 2019
111.jpg

1min541

Ki organizacija taro KUD Rushit Shakir – Kumanovo thaj o prezidenti Samet Salievski, avdije thaj tajsa i zabava si ko Kumanovo ko Ploshtad kote so ka ikerelpe duje divesengiri muzikakiri barval programa taro plex orkestrija taro Balkan thaj Europa. Akava bersh organizatorija angje dekreti te ikerelpe pobuvleste orkestrija save so basalena pleh muzika hem odova isi misafrija tari Srbija, Bugarja , Kipar, Francija , Turcija. thaj o festivali dobinela epiteti najposetimo thaj kvalitetno festivali bashi truba ki Utarali Makedonija.

Trujal o festivali organizatorija akava bersh e misafirenge tari Francija thaj Kipar ka piravenlen ko vizitkeriba thaj bashaliba ki komuna Shuto Orizari kote so ka ovelen dikiba e dizajkere sherutneja tari  Kurto Dudush sar thaj ka vizitkeren o edukacijakere institucija ki akaja teritorija kote so ka ovele thaj shajdipe te shunen koncerti tari grupa Roma rock School .

Palo odova taro erat startinela taro 19:30 dzi ko 23 zabava e Roma Truba Fest 2019 ko plostadi ko Kumanovo.

Ko flaeri diken savi programa avdije thaj tajsa nudinela o 14 festivali bashi i truba Roma truba Fest 2019 – Kumanovo.

 

 

 


Sali MemedAugust 27, 2019
Truba-111.jpg

1min746

O Pendzardo festivali bashi truba thaj pleh orkestrija ki Utarali Makedonija Roma truba Fest, akava bersh ka ovela najbarvali muzikakiri programa. Ko akava festivali Roma truba fest 2019 ka len than o pendzarde trubachja thaj najbare anava ko Balkan kote so sar specijalno misafiri si i Ljubojna, thaj o Dzambo Agusghev sar thaj i avgo truba ko Festivali ki Srbija GUCA 2019 o Sinisha Stankovisch.

O festivali ka ikerelpe ko 05, 06 – 09 2019 ko Kumanovo organizacija KUD Rushit Shakir taro KUmanovo thaj o prezidenti Samet Salievski.

Pobuter diken ko flaeri koj ka lel than ko akava festivali.

Mediumsko sponzor akava bersh Roma truba fest 2019 24VAKTI.MK

 

 


Sali MemedAugust 26, 2019
2-2.jpg

1min430

O Majstori taro Boban Markovic ko bijando than Vladichki Han, Srbija, akava bersh avgo fori organizirinela Muzikakoro festivali ” BOBAN FEST” savo ka ikerelpe 28 avgust ki bina ko sportsko rekreativno centar ” Kunjak”

Organizatori bashi o festibali si ” Chuvarija bashi truba Boban Markovich.

Teloikerdo tari komuna Vladichki Han, Srbija.

Pobuter ko link…

http://restartmagazin.rs/muzicki-festival-boban-fest-premijerno-u-vladicinom-hanu/?fbclid=IwAR3v_YPVGd0_4gfTo3NJzhDprlKeLaACCyUUmfJujb6SYYtQBaY8oa5M6qQBašo Amenge


Grupa taro terne Roma intelektualcija, novinarija, web dizajnerija, tehničarija, montažerija thaj javer personali savo so isilen baro iskustvo ki piri buti rodingje te keren nesto nevo ko mediumsko internet than ki Makedonija. Palo beshiba ko sostanok taro timi taro 24vakti.mk angjape decija kaj ko akava momenti falinela jek romano web tv portali savo ka nudinel pravilno, kvalitetno, informacija baši o Roma. Adaleske formiringape o www.24vakti.mk  ko adava sostanok čivgjem akala celija thaj pričine soske te formirina o jekutno romano web tv portali 24vakti.mk

24Vakti © Copyright 2015 – 2019, Sa o nijamija si protektirime