ДСР- Сочуство до семејствата на починатите во пожарот во модуларната болница во Тетово

ДСР- Сочуство до семејствата на починатите во пожарот во модуларната болница во Тетово

Демократските сили на Ромите изразуваат големо жалење во врска со синоќешната големата трагедија и загубата на животи на граѓаните во текот на пожарот во модуларната болница во Тетово. Изразуваме најдлабоко сочувство до семејствата на починатите во ужасната трагедија и искрени желби за брзо закрепнување на сите повредени од синоќешната страотна катастрофа. Воедно сакаме да потенцираме да се обрне поголемо внимание при изградбата и ставањето во функција на модуларните болници кои се со намена за згрижување и лекување на болни од Ковид 19.

Related post