Му се заканувале по живот и фрлиле бомба во дворот на Габриел Бајрам

-Доколку во наредните 48 часа не се повлечете од сите активности ќе ви испратиме порака од која ќе сфатите дека сме сериозни!!, гласела пораката.

Како што дознава „Фокус“ бидејќи овие пораки биле пријавени во полиција, а Бајрам не презел чекори за повлекување од кампањата, вчера, втори октомври непознато лице фрлило бомба во дворот на семејната куќа на Бајрам.

Непосредно по ова, тој добил и друга порака : Дали ја доби пораката имаш уште една шанса, ти даваме 48 часа да се повлечете од изборите.

Според информациите на „Фокус“ направена е само материјална штета, случајот е пријавен во полиција, а од семејството на Бајрам кратко го потврдија тоа за „Фокус“

Во семјната куќа која ја изгради Амби Бајрам, покрај Габриел живее и најстариот брат Шабан со семејството каде живеат и мали деца.

Бајрам е кандидат за советник на град Скопје, на 10 место на листата на СДСМ, а неговиот помал брат Елвис е носител на листата за советници на СРМ во Шуто Оризари.

Related post