Уапсени и осудени двајца државјани на Северна Македонија, грчката полиција ги фатила со фалсификувани бланко документи

Двајцата мажи, како што информираат од грчката полиција, биле уапсени откако при влез во Грција им била извршена проверка

Грчката полиција на граничниот премин во близина на Дојран кај двајца државјани на Северна Македонија пронашла 599 фалсификувани бланко документи. Лицата биле уапсени, а потоа и осудени на затворска казна

Двајцата мажи, како што информираат од грчката полиција, биле уапсени откако при влез во Грција им била извршена проверка. При проверката, кај едното од лицата, во поставата на јакната, биле пронајдени скриени 440 бланко документи како лични карти, возачки дозволи и дозволи за престој од разни европски земји.

 

Related post