Известување за пријавени кандидати и реонски инструктори на територија на Општина Шуто Оризари

Почитувани,

Ве известуваме дека тестирањето на пријавените кандидати за попишувачи и реонски инстуктори за Попис на населението во КПР 44 – општина Шуто Оризари, ќе се оддржи на ден 11.03.2021 година ( Четврток) со почеток од 12:30 часот, а истовремено замолуваме за навремено пристигнување на пријавените кандидати.

Тестирањето ќе се оддржи во просториите на ООУ „Браќа Рамиз и Хамид“, согласно условите и насоките од страна на Државниот завод за статистика, односно исполнување на условите за заштита од COVID 19, од истите причини е задолжително секој од кандидатие да носи заштитна опрема, ЗАДОЛЖИТЕЛНО МАСКА KN95.

Важно :Кандидатите кои поднеле изјава дека не се вработени, а се вработени, да не присуствуваат на тестирањето, од причина што Државниот завод за статистика нема да ги евидентира истите,  и со истите нема да склучи договор за дел

Related post