Масовна излезеност на 8 мај е одговорот за црните сценарија што ги кова власта, рече Мицкоски во Кичево

Излезот, како што рече, власта во гледа во две сценарија – бојкот на изборите и великодушни понуди кон ДУИ за взаемна поддршка на изборите на 8 мај

Оние кои се удираа во гради дека ќе сме сокриеле после изборниот ден јас денеска не ги гледам. Сокриени коваат сценарија за бојкот, на врата се пред Мала Речица (седиштето на ДУИ) да ги молат за гласови, како што ги молеа за тендери.

Ова го кажа лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на вечерашниот митинг на партијата и коалицијата „Твоја Македонија“ во Кичево во рамките на продолжението на кампањата за парлементарните избори закажани за 8 мај.

Related post