Напред, Романизмот!

Ви се обраќам со сета доверба кон Вас и кон својот семокен и семилосен господар, без ние да му наштетам на кој било. МОЛАМ сака да го забележи вниманието и да го забележи слепилото. Може ли да си ја ја дозволиш мудречката изрека; каков народ има избраници. Што ќе посетиш, тоа ќе биде жнееш.
Јас знам дека јас го користам резолуцијата на партијата ОПЕР Градоначалник, Пратеник Министер, преку 80 вработени во Извршна власт, 100 тина во јавни претпријатија во минатото, не смее да испадне без сметка за умориле. Ама знам затоа што треба да се движи напред, докажавме дека сакате да се снајдете со државни високи функции.
Ова не смее да остане на наш заборав, не дозволувај да ја дадеш својата историја и идеал на денешната генерација во надминување на сопствените маани, себични и алчни ега во дестинација против еднаквост.
Сакам ли да милувам дека има колонијален менталитет, затоа што сакаш да уживаш со заробена свест, затоа што не сакаш да сакаш да заглавиш, ако не сакаш да го зачуваш, не можеш да упатиш до болест. Нашите души ги заробивме со слепа горделивост. Зашто никој не може да биде чувар. Тука е величината на учениците. Политички партии не служат за победа на неговиот его, затоа што за победа на интересите на сопствениот народ.
Деновиве ќе стартува кампањи за попис на населението во РСМ за 19 години. Колку и дали овој опис за нас е од огромно значење? Влее влеземе ли консолидирано и со неизебичен ангажман да ја отфрлиме флеката на нашата авто асимилација?
Да, нашата партија две децении креира инклузивни политики со идентификувани реципроцити према сего. Се бориме со континуитет со жонглери кои го сакаат својот профил.
Ние знаеме дека архитектот е модерен вагон што е главен и идентитет. Па така, без правилна употреба на гласот и идентитетот нема реципроцитет и понатаму.
Затоа, од денес и покрај сите потешкотии од пандемијата секој ром да креира акција за потврда на нашиот идентитет. Ве повикам сите независни на политичката партија, граѓански сектор, интелектуалци, Роми од Европа, во секој дом на Роми, секој ден да се појави некој друг да се врати од враќање до врата, да го пренесете вредноста на пописот, да го служите вашиот главен, Ве молам. Резултатите од прописот може да се променат кога ќе реагирате заради нивните амбиции во процесот на нашата интеграција. Нивните волонтери ќе го возвратат за возврат на Шуто Оризари, за да ги активираат сите места на Роми. Сега е потегот на Вашата хроброст и не е понижаност и срамност од сопственикот на идентитетот.
Ајде да не го потврдите грбот на самите себе си.
Со слоганот ” ДА ЈАС СУМ РОМ”ќе градиме стабилна состојба. Да не заборавам, затоа што реално наша бројка, ќе се откаже од нашиот колективен просперитет.
Ако има слободни политичари на незнајковците, боцаџии, чудовишта на функционерски врати и така повикувани деполитизирани со ментална количина на свети, сега ќе останеш на заборав. Не е време за огорченост од слепи водачи, јаничари кодошејки се еден на друг. Тоа е најпознатото нешто што може да го добие еден народ. Ромот да биде волк за ром. Никогаш не бев по натажен како денес од ова самопредавсто со слоганот ” Јас сум најдобриот ”.
Сега е ред да се покаже дека сме најдобри со душата на РОМАНИЗМОТ- напред! Сите на пописна акција.
Со Ваша милост
Неждет Мустафа

Musa Asanovski

https://24vakti.mk

Related post