На избори ќе може да се гласа и со истечени лична карта или пасош

Државната изборна комисија денеска ја одржа 26. седница на која едногласно беше усвоено предлог-упатството за начинот на утврдување на идентитетот на гласачот, кое произлегло од новите измени на Изборниот законик.

 

– Една од измените е дека граѓаните можат да гласаат со истечена лична карта, која им е истечена од денот на распишување до денот на одржување на изборите, рече потпретседателката на ДИК, Дитмире Шеху.

 

Извор: lider.mk

Dzulia Selim Memed

https://www.24vakti.mk

Related post