Цената на златото достигна нов историски максимум од 2.365 долари за унца

Аналитичарите наведуваат дека цените на златото се зголемиле поради геополитичките тензии и војните во Украина и на Блискиот Исток, кои поттикнале некои трговци да инвестираат во златни шипки.

Златото традиционално се смета за безбедно засолниште за капиталот во тешки времиња и како заштита од инфлација, пишува „Гардијан“.

Аналитичарите наведуваат дека цените на златото се зголемиле поради геополитичките тензии и војните во Украина и на Блискиот Исток, кои поттикнале некои трговци да инвестираат во златни шипки.

Related post