Видео: Фатима Османовска- Овој фронт не е создаден за еднокрана цел – тука сме заедно за да останеме како потсетник дека ниту една влада нема да може да се формира без нашиот мултиетнички фронт

Oven barikane Romalen avdive. Dodeka amare samoproglasime romane patriotija – romane privezokija gadzikane partienge phandle moja beshena palal o gadze em tane barikane so tane tapkime ko pike, tumari phen tergjovela barikane jek a jek bare liderencar.

Ka vakerav taro centar e Makedonijakoro – o Roma tane akate, o Romano glaso tano akate, e Romengiri sila tani akate. O Roma na piena vise o gadzikane diazepamija sovljaribaske – na sovaja, dzangavde soninaja em ostvarinaja amaro suno

 

– te ova jek a jek sarinencar, te ova sunde, te ova dikle, te ova cenime em sar ramnopravna gragjana te khuva ki evropsko unija. Akava fronti tano kerdo te shaj te acovel, te potsetinel bersha angli amende e gadzen deka bilo koja vlada palo 10, 20,30 bersh nasti te kerel pe bizo Albancija, bizo Roma, Bizo Khoraja, bizo Bosancija.

Amen o Roma, mora te ova delo taro sobranie, mora te ovel amen amaro Rom ministeri, mora te bajrara amaro broj taro vrabotime Roma ki administracija. Akate aljum sar barikano pretstavniko e Romengoro ko evropsko fronti te vakerav: Ni jek vlada veke na ka shaj te kerel pe bizo te ovel sundo o glaso e Romengoro! Dzaja ki bari pobeda, te sikava sarinenge kobor sijam, te prebroina amen, 24ti april, amare kandidateske e dr. Bujar Osmani, hem 8mi maj e Koalicijake Evropakoro front hem amare najbare romane partijake – unija e Romengiri. Numero 4 – bashoamaro Romano suno te ovel cacipe.

Почитувани сестри и браќа Албанци, Роми, Турци, Бошњаци, денес сум многу горда. Додека сите мали ситни души предавници на Ромската заедница со години се само привезок на Македонските партии и се горди што стојат позади нив како декорација, болејќи ги рамењата од тапкање по рамо, јас, од друга страна како Ромка лидерка на Унијата на Роми ја имам можноста гордо да застам рамо до рамо со најголемите лидери на Албанската заедница, на Турската и Бошњачката заедница и од центарот на Македонија да кажам:

Ромите се тука, Ромскиот глас е тука, во овој фронт! Ромите нема веќе да ги конзумираат Дијазепамите за успивање кои ги добиваа од Македонските партии за време на избори- не спиеме веќе – сега будни сонуваме и Ромскиот сон го остваруваме

– Да бидеме почитувани и еднакви со сите граѓани, да бидеме видени и да бидеме слушнати и како такви заедно со нашите сестри и браќа Албанци, Турци, Бошњаци и сите останати да влеземе во Европската унија.

Related post