Пендаровски од Вевчани и Белчишта: Заокружете го бројот 1, за победа и сигурна иднина!

„На опозицијата и пречи што Македонија оди напред, кон развиените земји бидејќи ние сме заслужни за тие успеси, а не тие. Во нивно време имаше 2 групи на граѓани, имаше нивни и наши, симпатизери на ВМРО и останати. Тие ја сакаат Македонија, само кога се на власт, а ние ја сакаме и кога сме и кога не сме на власт, бидејќи таа ни е единствената мајка. Затоа на 24 овој месец треба да излеземе масовно и гласајќи за број 1 да им покажеме дека местото и натаму им е во опозиција“, напиша на социјалните мрежи претседателот и кандидат за втор мандат Стево Пендаровски за посетите на Вевчани и Белчишта како дел од неговата кампања.

Во Вевчани и Белчишта, напиша Пендаровски на социјалните мрежи, на средбите со граѓаните разговоравме за темите кои сите нè засегаат – иднината на нашите млади, економијата и стабилноста на државата. Луѓето знаат да проценат дали некој мисли само на себе и на својот џеб или мисли на нашата иднина.

Кандидатот за претседател Стево Пендаровски ги повика граѓаните „на 24 април да го заокружат бројот 1, за победа и сигурна иднина“.

Related post